vrijdag 11 april 2014

Verleidelijke mailtjes

Zo nu en dan overkomt het me dat ik een virus op mijn computer krijg. Zo’n irritante virus die je hele computer in de war kan sturen. Soms komen er dan van die pop-ups waar ik niet om vraag of mijn startscherm ziet er ineens heel anders uit. In het ergste geval krijg ik een blauw scherm waarbij er tekens en teksten staan die ik niet begrijp en even later is de computer “dood”. Gelukkig heb ik een enorm handige schoonzoon die met veel liefde voor de computer, kennis en geduld het wel weer klaar krijgt, maar wat een gedoe zeg!

 
 
Ik durf wel te stellen dat ik in alle gevallen zelf schuldig ben als mijn computer wordt overmeesterd door virussen. Soms heb ik mijn virus scanner niet bijgewerkt, of wat nog dommer is, onlangs opende ik een mail waarin een virusmelding zat. Ik had het kunnen weten, maar toch opende ik de mail. Ik was nieuwsgierig geworden want er werd een aantrekkelijk aanbod gedaan dat ik iets kon winnen. Met 1 druk op mijn muis opende ik de brug naar virussen die de software van mijn computer besmetten.




Zo gaat het ook met je “geestelijke software”  als je jouw gedachten richt op kwade gedachten, dan gaat het kwade ook met je op de loop. Immers, dat wat je voedt, dat groeit! Langzaam maar zeker nemen deze gedachten de overhand  en zal het invloed hebben op je denken en je doen.

De satan doet er alles aan om je ver van de liefde van God te houden. Hij kan je bijvoorbeeld verleiden om drugs te gebruiken omdat je daar rustig van wordt. Of hij laat je zien dat je veel te dik bent en er net zo uit moet zien als al die fotomodellen. Jezus zegt dat als jij je gedachten op Hem focust je pas echt rust vind. Hij neemt je zoals je bent en houdt onvoorwaardelijk van je!
 

Maar ja, hoe kun je nu dit kwade weerstaan? Om maar in computer termen te blijven, je moet je “virus scanner” tegen de kwade en negatieve gedachten / virussen goed voor elkaar hebben.

Om het met een eenvoudige oneliner te zeggen: “als jij je focust op de liefde van God, dan valt het kwade van de satan. Als jij je focust op het kwade van de satan, dan valt de liefde van God.” In feite is het niet meer of minder dat dit. Op deze manier bescherm je je gedachten voor al het negatieve wat de satan je aan wil praten. Al die verleidelijke “mailtjes” dat je alles kunt winnen en krijgen als je kiest voor oppervlakkige zaken als drugs, seks, schoonheid, geld, macht, geweld . .  het geeft je een kort geluk, maar uiteindelijk lange pijn.

Maar wat je echt moet weten is, dat als je ontdekt dat de satan toch door je “virus scanner” heen is gekomen, of dat je een “geestelijke mail” hebt geopend dat je beter niet had kunnen doen, of als je merkt dat je geestelijke software flink in de war is, dat je altijd naar Jezus toe mag gaan. Met veel liefde voor jou en Zijn wijsheid en geduld krijgt Hij je gevoelens en gedachtes weer op een rij.